Kesä ja Nøgne Ø Saison

1 kommenttia
 
Kesä ja saison, nyt voi v*ttu naattia naattia naattia...

Alkon kesäolutvalikoiman kirkkain tähti, ainakin ennakko-odotuksissa, on norjalainen Nøgne Ø Saison, joka irtoaa pitkäripaisen hyllystä hikikarpaloita otsalle nostattavaan 6,01€ hintaan. Pullokoon ollessa puolilitrainen litrahinnaksi muodostuu yli 12€. Nøgnen tuotteelta tämän vielä kestää, mutta vastahakoisesti kortin saa monopolin kassalla koneeseen työntää. Saison on Belgiasta lähtöisin oleva, pitkät perinteet omaava oluttyyli. Saisonit sopivat maultaan yleensä mainiosti kavereiksi kesänviettoon, alunperin ne pantiin loppukesän sadonkorjuuoluiksi.

Nøgne Ø Saison, jota äsken ensi kertaa maistoin, oli taattua Nøgnea, eli tutulla 4-10 arvosana asteikolla mitattuna noin yhdeksikkö. Tuoksultaan raikas, hedelmäinen ja keskirunsaasti humaloitu. Humalointi on hieman saippuaista ja sitruksista. Maultaan tämä norski menisi myös täysin belgialaisesta, ollen raikkaan belgihedelmäinen, hieman hapan, kuivahko ja kukkaisen, sekä sitrushedelmäisen humaloitu. Pitkä greippisen hapan ja kuiva jälkimaku kruunaa kokonaisuuden. En usko tämän sopivan grillausolueksi, makkaran tai pihvin kaveriksi. Lautaselle suositellaan etiketissä kalaruokia ja valkoista lihaa. Omassa käytössäni uskoisin menevän täysin nautiskeluoluena. Janojuomanakin menisi mainion juotavuutensa ansiosta, mutta 6,5% alkoholipitoisuus on syytä muistaa ja hintakin valitettavasti osaltaan hillitsee useamman putelin ostamista. Alkossa tällä hetkellä oleva erä on sopivan tuoretta, pantu 19.4.2011. Kehoitan käymään kimppuun asappina, vaikka tämä kestänee ikäännytystäkin. 

Muitakin Alkon kesäolutvalikoiman oluita yritän ehtiä blogissa nostamaan esille, vaikka yhdessä isommassa könttäjutussa kunhan kesän riennoilta (ja työnteolta) ehtii. Seuraava viikonloppu menee Tampereella jossain idols-konsertissa, mitä siellä niitä nyt oli... Accept ja Judas Priest ainakin. Hyvää kesää!
1 kommentti:

  1. No eihän sixpackki tätä ole kuin 36€... :P

    Täytyy varmaan tänään käydä hakemassa yksi, vaikka perkeleellinen köyhyys iskenytkin näin vähän ennen tilipäivää

    Juhannukseksi sitten tuo sixpack ja Aaaaah.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.