Olutarvio: Gusswerk Weizenguss

0 kommenttia
 
Weizenguss

Alkoon saapui hieman takavasemmalta ja yllättäen tällainen itävaltalainen luomuvehnäolut. Luomusta huolimatta hinta on Alkon mittakaavassa halpa - 2,38€ / 0,33l pullo. En lukenut mitään ennakkotietoja panimosta tai oluesta vaan siirryn kerrankin suoraan asiaan. Pullon on hillityn tyylikäs, etuetiketissä ei ole mitään ylimääräistä vaan yksinkertainen on tässä tapauksessa kaunista. Useimmat vehnäolutlasit ovat puolilitraisille tarkoitettuja, joten pullokoko saa hampaat hieman narskumaan, mutta pikkupullon kanssa oppinee elämään, mikäli olut paljastuu hyväksi. Pisteet kotiin myös siitä, että olut on luomua.


Näyttävä, samean oranssi olut, jonka kermainen vaahto on tyylille uskollisesti runsas. Kokonaisuutena komeaa katseltavaa. Tuoksu on pehmeän vehnäinen, kypsän banaaninen, sitruunainen, hieman hunajainen ja mausteinen. Pehmeys tuntuu olevan oluen kantava teema, sillä makukin on pehmeä. Siinä on sahtimaista hedelmäisyyttä, eli kypsää (sellaista "hieman" tummunutta jota ei tee enää mieli syödä) banaanisuutta ja hieman mansikkaa. Vehnäistä maltaisuutta ja hiivaa on vehnäoluelle normaalisti. Sitruunaisuutta ei maussa juuri esiinny, eikä raikkaus ole muutenkaan tämän oluen juttu, vaan tämä on enemmänkin täyteläinen ja kypsän hedelmäinen nautiskeluvehnis. Suutuntuma on vehnäolueksi hyvin täyteläinen ja maltillisen hiilihappoinen. Ei pahaa sanottavaa, tällä hinnalla erinomainen ostos ja tulee varmasti ostettua toistekin. Suosittelen!

Yhteenveto: Sahtimaisesti kypsiä hedelmiä tarjoava, hieman erilainen, mutta silti ehdottoman tunnistettavasti vehnäolut. 
 Nautintasuositukset: Lähes jääkaappikylmänä vehnäolutlasista

ARVOSANA: 8+

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.