Oluiden tilaaminen netistä

349 kommenttia
 
Onko Alkon rajallinen valikoima jo koluttu läpi? Pännivätkö jatkuvat kiristykset ja holhous? Ohita monopoli ja holhous - tilaa netistä! Laatuoluiden tilaaminen internetistä suoraan kotiovelle on tämän jutun kirjoitushetkellä täysin mahdollista ja täysin laillista. Aivan arkipäiväistä toimintaa vapaammassa Keski-Euroopassa. Eduskunnan parhaillaan pähkäilemä alkoholilain täysuudistus keksinee tähänkin jotain uusia pykäliä, mutta vielä toistaiseksi mennään näin. Oluiden tilaaminen on jo vuosia ollut harrastajille enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä Alkon valikoima on nopeasti maisteltu läpi. Asian yllä leijuu kuitenkin jonkin sortin myyttisyys. Se on tabu, eikä siitä liiemmin puhuta tai kirjoiteta, vaikka "kaikkihan sitä tekevät". Mielestäni nyt oli oikea aika tehdä tämä kirjoitus ja jakaa asia laajemman yleisön tietoon - tämä käytännössä loputon olutvalikoima on EU:n kansalaisina meidän suomalaistenkin oikeus!

Ennen kuin siirryt tilaamaan, tutustu kuitenkin tullin ohjeisiin osoitteessa: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/ - Ohjeistuksen avainkohtiin kuuluu termi "etämyynti", jota harrastavat kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet.
Etämyynnissä verovelvollinen on etämyyjä. Etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö on ostanut toisesta jäsenvaltiosta kulutukseen luovutettuja valmisteveron alaisia tuotteita, jotka etämyyjä tai joku tämän puolesta suoraan tai välillisesti lähettää tai kuljettaa Suomeen. Kuljetus katsotaan myyjän järjestämäksi esimerkiksi silloin, kun myyjä ohjaa Internet-sivuillaan tilauksen yhteydessä asiakkaita käyttämään tiettyjä kuljetusliikkeitä tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin. (Tulli.fi Asiakasohje nro 19 , yksityishenkilölle, helmikuu 2014)
Myyjä on siis verovelvollinen - ostajan tehtävänä ei ole selvittää hoitaako myyjäliike maksut Suomeen, eikä ostaja ole mitenkään siitä vastuussa. Henkilökohtaisesti se ei minua edes kiinnosta. On täysin mahdollista, että kaikki liikkeet eivät edes tiedä tästä käytännöstä mitään, mutta se on niitä asioita, joista ostajan ei tarvitse välittää. Ostaja asioi myyjän kanssa ja myyjä hoitaa loput niin kuin hoitaa. (HUOM! ks. kommentit).

Oletko epävarma tilaamisen laillisuudesta? Lue vapauden manifesti, joka kertoo tilaamisen olevan yksiselitteisesti täysin laillista: http://www.reittausblogi.info/2014/09/vapauden-manifesti-alkoholin.html

Näin toimittaa Saveur Biére
Alle linkatuissa kaupoissa myyjäliike hoitaa aina kuljetuksen järjestämisen - kyseessä on siis etämyynti. Ostajan ei tarvitse kuin lisätä haluamansa tuotteet ostoskoriin, vingauttaa luottokorttia (suosittelen paypalia) ja tavara lähtee tulemaan. Kuluu viikon päivät ja kuljetusfirman kaveri soittaa ovikelloa - tai jos oikein fiksu kuski sattuu, niin soittaa ensin puhelimella ja kertoo olevansa hetken päästä tulossa. Tullin tai muunkaan virkamiestahon kanssa ei tarvitse olla missään tekemisissä - se on yleinen harhaluulo. Homma toimii siis oluita ostaessa aivan samalla tavalla kuin muitakin tuotteita, esim cd-levyjä ostaessa, silloin kun kyseessä on etämyynti (jota kaikki tässä jutussa mainitut liikkeet harjoittavat). Älä stressaa, olut ei ole muualla yhtä demonisoitu kuin meillä Suomessa.

Linkitän alle hyväksi todettuja ja laadukkaita oluita myyviä nettikauppoja. Kaikki kaupat kuuluvat EU-maihin. Kaupat on testattu, eli niistä on tilattu onnistuneesti - tarkoittaen sitä, että oikeat tavarat ovat tulleet perille ehjinä ja suht ajallaan. Jos tiedät muita hyviä ja testattuja kauppoja, joista tilaaminen on helppoa ja vaivatonta ja myyjä hoitaa kuljetuksen, niin kommentoi toki alle niin lisätään listalle. Lisään pienen kuvauksen niiden kauppojen kohdalle, joista minulla on omakohtaista kokemusta tai joihin olen tarkemmin tutustunut.

Postikulut vaihtelevat liikkeittäin ja saattavat muutenkin muuttua äkisti ja usein, joten en ala niitä tähän listaamaan. Ne käyvät kuitenkin ilmi useimpien kauppojen sivuilta ja viimeistään kysymällä. Useimmiten kuitenkin 20 sekalaisen oluen laatikko liikahtaa Suomeen noin 25-35 eurolla. 20 oluen ostaminen tulee silti postikuluista huolimatta usein halvemmaksi kuin Alkosta ostaminen, vaikka harvoinpa olen kuullut Alkosta saatavia oluita netistä tilattavan - nehän on jo maisteltu ja parempiakin on usein tarjolla.

Ainut miinus näissä kaupoissa on se, ettei suomalaisia pienpanimo-oluita tahdo löytyä, mutta siihenkin on tulossa muutos - tutustu aiheeseen enemmän TÄSTÄ LINKISTÄ.

Sitten listaukseen!

Nettikaupat:
Brittiläinen liike, jossa laaja valikoima erityisesti brittiläisiä uuden aallon crafteja ja jonkin verran myös jenkkiläisiä.
Saksalainen laatuliike, jolla on usein erinomaisen nopea palvelu. Valikoima vaihtelee ja kuumimpia uutuuksia kannattaa väijyä, sillä ne menevät kaupaksi nopeasti.
Ranskalainen liike, jolla selkeät ja hyvin toimivat sivut. Nopea ja luotettava. Erinomainen, mutta ei kaikkein edullisin valikoima.
Skottipanimon omia tuotteita ja vaihtelevasti muidenkin panimoiden tuotteita. Hinnat on kovat, mutta kovia on oluetkin.
Saksalainen liike, jolla edulliset hinnat ja laaja valikoima Saksan, Belgian ja Hollannin oluita sekä muutamia jenkkejä. Moitittu toisinaan siitä, ettei sähköposteihin vastata ongelmatilanteissa.
Braugasthoefe http://www.biershop-braugasthoefe.de/

Beer Planet http://shop.beerplanet.eu/

The House of Gueuze / Het Huis van de Geuze http://www.huisvandegeuze.be
Maailman kovin lambiceihin erikoistunut liike. Laaja valikoima ja valitettavan kovat postikulut.
myBrewerytap http://www.mybrewerytap.com/
 

Belgiuminabox http://belgiuminabox.com/shop/
 

Etre Gourmet (Bieresgourmet) http://www.bieresgourmet.be/catalog/
Tämä on käsitykseni mukaan melko suosittu liike, mutta en ole vielä itse kokeillut.
Schlenkerla Shop http://shop.schlenkerla.de/Schlenkerla-S...-Mailorder 
Saksan ja maailman kuuluisimman savuolutpanimon oma kauppa. Urbockit tulevat tilattaviksi yleensä lokakuussa, eli silloin kannattaa laittaa jouluksi koppa tulemaan.
De Bierkoning http://bierkoning.nl/

Beernavigator http://www.beernavigator.com/

Bier Deluxe http://www.bier-deluxe.de/

Belgian Beer Factory http://www.belgianbeerfactory.com
Paljon belgejä, suht edullinen hintataso ja maltilliset postikulut.
Weihenstephan Fanshop https://fanshop.weihenstephaner.de/index.php
Kuuluisan saksalaispanimon oma nettikauppa.
Mikkeller Shop http://shop.mikkeller.dk/
Kuuluisan tanskalaisen "mustalaispanijan" verkkokauppa. Oluita Mikkelleriltä ja kavereilta. Kesäkuussa 2014 ainakin vielä kiinteät 18,35€ postikulut Suomeen.

Firma Bier http://firmabier.com/

Laaja valikoima ja postikulut laskevat mitä enemmän tilaat - yli 300 euron tilaukset ilman toimituskuluja. Kimppatilaajien ykkösmesta!
Beergium http://www.beergium.com/en
Huippupanimoiden valikoimaa ja laajalla skaalalla belgioluita.
Bier-Kaufen https://www.bier-kaufen.de/
Saksalaista laatua saksalaiseen hintaan
Ebrowarium http://www.ebrowarium.pl/
Puolalaista craftia, jota ei muualta oikein saa. Toimittavat Suomeenkin. Email palvelee.
Hops United http://hopsunited.com/
Virolainen olutkauppa, jonka tavoitteena on tehdä oluen ostamisesta helppoa tarjoamalla keissejä eri teemoilla. Kauppa on avattu marraskuun lopulla.  Hinnoissa on mukana Suomen verot, eli keskimäärin 0.93€ / pullo (laskettu 7% 0.33 mukaan).   Kuljetus alkaen 10€ R-kioskille (12-pulloa).  Kauppa on englanniksi, mutta palvelu onnistuu suomeksi kaikissa kanavissa.

 
Jos tästä oli sinulle apua, niin jaa auliisti eteenpäin! Tämä teksti löytyy jatkossa helposti blogin yläpalkista otsikolla "Oluiden tilaaminen netistä".

Haluatko maistuvaa olutta vielä halvemmalla? Tee itse:
Pussimäskäämisen lyhyt oppimäärä - eli kuinka tehdä maistuvaa olutta helposti kotona 
KOMMENTOIJAT HUOM! Tällä sivulla näkyy vain ensimmäiset 200 kommenttia. Uusimmat kommentit näkyvät tällä sivulla: http://www.reittausblogi.info/p/oluiden-tilaaminen-netista.html?commentPage=2

349 kommenttia:

 1. Ketsuppia tääläkin parissa viimeisessä,ei kuponkeja

  VastaaPoista
 2. Belgian Beer Factoryyn 25.11. tehty tilaus saapui vihdoin 29.12. perille. DPD:n kuski koputteli illalla vielä klo 21 oveen, joten plussat kuljetusliikkeelle toimituajoista. Kestihän tuo paketin tulo, mutta kaikki saapui ehjänä ja hyvin pakattuna perille. Suositella voin minäkin, varautukaa 3-6 viikon toimitusaikoihin, kuten edellä moni sen on jo todennut. Nyt trappistit viilenemään...

  VastaaPoista
 3. Hei nyt kaipaisin valaisevaa neuvoa viisaimmilta.

  Kävikin niin ikävästi BBF:n toimituksen kanssa, että sain vahingossa tilaukseni kahteen kertaan. Tai ainakin viimeisessä paketissa, joka tuli paljon muita myöhemmin ja jota en edes enää odottanut olikin lähes saman verran tavaraa kuin omassa tilauksessani.

  Nyt sitten on kämpillä tilaa viemässä ylimääräinen puolen kuution kokoinen laatikko ja en oikein tiedä mitä tälle tekisi. Mikä mahtaa olla asiakkaan velvollisuus?

  Vaikka olenkin aivan varma etteivät he edes tienneet näin käyneen taikka saaneen koskaan tietää niin otin silti jo yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa josta vastausta odotellaan. Ehkä pienempi erä olisi mennyt omiin suihin jo :P

  Ärsyttää vaan A. näiden tuotteiden varastointi heidän hoitaen hitaasti asiaa ja B. se että pian olen hyvinkin kauan reissussa enkä pysty hoitamaan enää asiaa. C. Stressi siitä, että asia hoidetaan hyvän kaupankäynnin säännöin.

  Mikä olisi järkevin/oikea keino hoitaa vastaaavat tilanteet?

  VastaaPoista
 4. Hain tänään Lieferellosta tilatun olutlaatikon ja olen myös ketsuppipullon onnellinen omistaja, ei näemmä enää alennuskoodeja. Vähän tuntuu siltä, että tulli psyykkaa tunnollisia kansalaisia lopettamaan alkoholin nettitilaukset. Kumma, ettei samanlaista kampanjaa kohdisteta esim. lääkkeiden tai epäilyttävän halpojen kopiomerkkituotteiden nettitilaamiseen. Nämä tuotteet jäävät kuitenkin aina tulliin. Onkohan kenenkään alkoholitilaus oikeasti jäänyt tulliin jumiin maksamattomien valmisteverojen takia? Itse en ole noin puolen vuoden aikana saanut edes mitään verolappuja lähetyksiini, vaikka kerran laatikon pakkausteipit oli leikattu siististi auki.

  VastaaPoista
 5. Moro, Lieferellon tilauksien mukana olen saanut joka kerta 5 prosentin alennuskupongin seuraavaan tilaukseen, mutta kaikissa ollut viimeinen voimassaolopäivä 31.12.2014.
  Vuoden 2015 puolella ei vielä tilauksia..
  Lieferello on kyllä toiminut kuin junan vessa minun kohdallani ja kaikki, joille olen kauppaa suositellut, ovat kertoneet samaa.
  Tero

  VastaaPoista
 6. Tykkäsin aikaisemmin tilata Gourmondosta viiniä ja kaljaa. Postikulut olivat todella halvat kun tilasi ison lastin sillä ne olivat kiinteät eikä per xxx paino tai pullo. Mutta nyt ne hinnat pompahtivat taivaisiin. Tyyliin joku 20% on tullu lisää hintaan kaikille tuotteille. En tiedä mistä moinen kallistuminen johtuu, mutta voitto minkä sieltä tilatessa sai suomeen verrattuna hupeni silmissä.

  Toivon kovasti että kyseessä on jotkut "jouluhinnat" ja että se on ohimenevää. Muuten tarvii etsiä uusi paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin surutta ryöstökäytetään kiinteitä postikuluja tilaamalla kerrallaan laatikkokaupalla niin, että myyjä rahdin kustannettuaan tekee juurikaan katetta, jos ollenkaan. Ja sitten ihmetellään suu auki ja silmät pyöreinä että mitenkäs ne hinnat nyt tuollalailla otti ja pompsahti...

   No eipä sillä, saa siinä Gourmondokin katsoa peiliin että oliko nyt aivan järkevää ja kestävällä pohjalla tarjota kiinteitä postikuluja ilman mitään ylärajaa. Mutta ei kai ne arvannut että täällä jostain kaukaa pohjosesta alkaa tilauksia tulemaan kansalta joka halpaa viinaa ja kaljaa kohdatessaan unohtaa käsitteen kohtuus.

   Poista
 7. Samat ketsupit tulleet tännekin kahdessa viime erässä. Ei siinä mitään, ihan hyvää makaronilaatikon kanssa. Muutenkin lieferellon palvelu on pelannut hyvin.

  VastaaPoista
 8. Belgianbeerfactory tilaus lähti 2.12. Pari viikkoa siitä 15.12. ilmoitettiin seurantakoodi. 26.12. lähti varsinaisesti vasta kuljetukseen ja oli perillä 8.1. Melko pitkä aika tilauksesta saapumiseen kokonaisuudessaan - ei janoisille.

  Todella hidas vastaus meileihin (n. viikko), koko ajan pyydellään anteeksi sitä ja tätä. Muuten onnistunut toimitus ellei tuota reilun kuukauden toimitusta lasketa. Hyvin pakattu, mutta fyllinkinä oli pahvihylsyjen lisäksi sanomalehidstä tehtyä rouhetta joka pölyää niin että oli maski naamalla putsattava jokainen pullo erikseen.

  Hyvä valikoima - kohtuulliset lähetyskulut - kohtuu edulliset hinnat - hidas asiakaspalvelu - hidas tuotekeräys ja paketointi - normaali toimitusaika siitä kun paketti oikeasti lähtee liikkeelle.

  VastaaPoista
 9. Eli mitään seuraamuksiako ei ole tullut? Tilaisin taas mielelläni.

  VastaaPoista
 10. Ketsupithan on hyviä nakkien kanssa, prinssi-nakkien :P

  VastaaPoista
 11. Kolmen vuoden aikana 3 laatikollista. Vertailukelpoinen hintataso. Hyvät pakkaukset. Nopeahko toimitus.

  VastaaPoista
 12. Hyvän oluen ystävälle. Testattu on viime syksynä. Juuri tuumin laatikon tai parin tilausta.

  VastaaPoista
 13. Tuli Lieferellosta tämänlainen ilmoitus.

  payment information

  There are no shipping method is defined for this country .

  We will try to find Delivery options and inform you about the shipping costs.

  Sitten kun yrittää mennä eteenpäin tulee seuraava teksti

  No shipping methods found. Please contact us . Call or e -mail.


  Mielestäni vielä reilu viikko sitten sain tuon antamaan rahtihinnat Suomeen.

  VastaaPoista
 14. Mistähän verkkokaupasta saisi Dortmunder DAB Orginal olutta? Lieferellossa oli joskus, mutta nyt ei näy.

  VastaaPoista
 15. onkos muilla ollut SUOMEN postin kanssa ongelmia. kun tuolta ulkomailta tilaa niin on yleensä kotiin kuljetus paketti. kun paketti suomessa niin posti käy kerran koputtelees paketin kanssa koti ovella ennen klo14:00, kun ei kotona niin jätetään lappu että voi noutaa postin toimipisteestä klo 16:30 jälkeen. pieni vaiva soittaa, mutta ei kuulemma sisälly palveluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on yleinen ongelma. Posti joko käy yrittämässä toimitusta tai sitten on monesti käynyt niinkin, että jätetään vain lappu postilaatikkoon, eikä edes yritetä toimitusta.

   Poista
 16. Yritin tilata paikasta http://www.getraenke-plaumann.de/ olutta kotiin. En saanut vahvistusta tilauksestani joten kyselin perään ja sain seuraavan vastauksen.

  Thank you for your order.

  I regret to inform you that we do NOT provide alcoholic beverages to Finland.

  We hope for your understanding.

  Kyllä tämä tilaaminen saadaan ennen pitkään loppumaan hinnoilla ja muilla rajoituksilla, koska tuoltakin olen kuullut joidenkin tilanneen jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että tulli on alkanut olemaan yhteydessä kauppoihin jotka eivät ole valmisteveroa tilittäneet - tästä syystä eivät enää toimita Suomeen. Tässä tapauksessa jäljelle jäävät tulevaisuudessa enää rehellisesti toimivat kaupat ja uudet yrittäjät, joihin tulli ei ole vielä käynyt käsiksi.

   Poista
  2. Pahalta näyttää joo, kun Gourmondokaan ei enää toimita Suomeen.

   Poista
 17. Tilasin olutta uudesta puljusta nimeltä Firma bier ja huomasin tällaisen tekstin heidän sivuillaan: "The buyer is solely responsible for shipment of alcoholic beverage products. By placing an order, you authorize us to act on your behalf to engage a common carrier to deliver your order to you." Miten Tullin ja sitä kautta minun pitäisi asiaan suhtautua? Postikulut 68 pullolle olivat muuten kokonaiset 4,95€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a, enpä tiedä miten tuo tulkitaan. Periaatteessa tilaaja hyväksyy, että myyjä järjestää kuljetuksen hänen puolestaan, eli tilaaja olisi silloin verovelvollinen, mutta mitenkähän mahtavat lakia lukeneet tämän tulkita. Onko tällainen toiminta myyjälle sallittua?

   Poista
 18. Yksi harvoista(?) puljuista joilla toimituskulut laskevat määrän kasvaessa eikä painvastoin, hyvä homma. Jos toimitusajatkin ovat tosiaan 3-5 arkipäivää viikkojen sijasta niin houkuttaa siirtyä tilaamaan heiltä eikä BBF:ltä. Pistähän kommenttia kun saat toimituksen perille.

  VastaaPoista
 19. Onpas kinkkinen tuo Firma bierin, jolla näyttää halpojen postien lisäksi olevan sangen kunnollinen ja osin edullinenkin olutvalikoima, taiteilema lause. Tästäkin huolimatta väittäisin, että "you authorize us to act on your behalf to engage a common carrier" täyttää Tullin asiakasohjeen "tai jotenkin muuten osallistuu kuljetusta koskeviin järjestelyihin" -lauseen vaatimukset.

  VastaaPoista
 20. hei,

  löysin uuden edullisen nettikaupan:Alkostore24.com. Suuri valikoima ja tosi edulliset hinnat.
  Onko kukaan tilannut sieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkostoren toimitusehdoissa sanotaan: "Me emme järjestä kuljetusta vaan asiakkaan on itse huolehdittava siitä. Asiakkaan on itse huolehdittava verojen maksamisesta (Suomeen)." Ei siis ole etämyyntiä harjoittava liike näiden perusteella. Onko edullinen enää Suomen verojen jälkeen?

   Poista
 21. Tilasin olutta uudesta hollantilaisesta lafkasta nimeltä Firma Bier. Mestassa laaja valikoima, ok hinnat ja mikä parasta, postikulut laskee sitä mukaa, mitä enemmän tilaa. Oluet perillä viikossa, tulivat ikävä kyllä vaan postiin kotioven sijaan. Syy, miksi kirjoitan, on kuitenkin tämä kommentti Firma Bierin sivulla:
  "We make no representation to the legal rights of anyone to ship or import beer into any state outside The Netherlands. The buyer is solely responsible for shipment of alcoholic beverage products. By placing an order, you authorize us to act on your behalf to engage a common carrier to deliver your order to you."

  Miten tulli ja sitä kautta itseni pitäisi tähän tekstiin jatkossa suhtautua?


  -Jani

  VastaaPoista
 22. Sain juuri tämän viestin Lieferellosta: "Hyvät asiakkaat,

  valitettavasti on viime aikoina usein ollut ongelmia paketin toimituksessa.
  Monta pakettia olivat lähetetty, mutta ei tullut perille.
  Sen takia olemme päättäneet toistaiseksi deaktivoida tilaukset ja toimitukset Pohjoismaihin.
  Kun ongelmat ovat selvitetty, tarjoamme teille tutulla tavalla taas korkealaatuista palvelua ja tuotetta.
  Olemme tällä hetkellä ongelmien selvitysprosessissa ja ilmoitamme teille heti kun tilaukset ovat taas mahdollista.
  Tehdyt tilaukset ,jotka eivät ole vielä lähetetty, hyvitetään. Jos tilaus on jo matkalla voitte seurata paketin kulkua toimitusseurannan avulla ja jos paketti ei tullut viikossa perille, ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Olemme äärimmäisen pahoillamme tästä aiheutuvaa vaivaa!

  Terveisin,
  teidän Lieferello-tiimi "

  What's happening?!

  VastaaPoista
 23. Lieferellolta tul sähköpostia:

  Hyvät asiakkaat,
  valitettavasti on viime aikoina usein ollut ongelmia paketin toimituksessa.
  Monta pakettia olivat lähetetty, mutta ei tullut perille.
  Sen takia olemme päättäneet toistaiseksi deaktivoida tilaukset ja toimitukset Pohjoismaihin.
  Kun ongelmat ovat selvitetty, tarjoamme teille tutulla tavalla taas korkealaatuista palvelua ja tuotetta.
  Olemme tällä hetkellä ongelmien selvitysprosessissa ja ilmoitamme teille heti kun tilaukset ovat taas mahdollista.
  Tehdyt tilaukset ,jotka eivät ole vielä lähetetty, hyvitetään. Jos tilaus on jo matkalla voitte seurata paketin kulkua toimitusseurannan avulla ja jos paketti ei tullut viikossa perille, ottakaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Olemme äärimmäisen pahoillamme tästä aiheutuvaa vaivaa!

  Terveisin,
  teidän Lieferello-tiimi

  VastaaPoista
 24. Suomalainen protektionismi puree. Lieferellon sivuilla uudet toimitushinnat, joissa Tanska ja Ruotsi edelleen listalla, Suomi ei. Stupidon takapajula.

  VastaaPoista
 25. Eilen tuli paketti Bier-Kaufen.de :stä. Toimitus kesti hieman yli viikon, kaikki ehjänä (2 koppaa kahta laatua) valikoima erinomainen saksalaisten oluiden osalta ja hinnat olivat kohdillaan niin oluissa kuin toimituksissakin (13€ ensimmäinen koppa, jonka jälkeen 10€/koppa). Suosittelen erittäin lämpimästi!

  VastaaPoista
 26. Tietääkö kukaan mistä saisi Morland Breweryn Old Crafty Hen -alea? Ei meinaa mistään löytyä meinaan...

  VastaaPoista
 27. Nyt olisi hyvä saada kommenttia sellaisilta, joiden paketti on jäänyt välille. Itse tilasin juuri ennen joulua Lieferellosta eikä silloin ollut mitään ongelmia. Ilmeisesti kaiken takana kuitenkin on tullimme eikä kuljetusliike?

  VastaaPoista
 28. Itse tilasin pari satsia tässä kuussa. Molemmat tuli viikossa eikä niitä oltu avattu. Nyt tuli tuo meili että eivät enää toimita pohjolaan. Lieferellon sivulta vain Suomi poistunut toimitusmaista.

  VastaaPoista
 29. Miksi en pysty tuolta lieferellosta tilaamaan suomeen? Suomea ei ainakaan listassa näy.

  VastaaPoista
 30. Ketsuppia tai muutakaan ei Lieferellosta toistaiseksi tule. Sain asiakaspalvelusta meilin, että on ollut ongelmia toimitusten kanssa Suomeen. Siksi keskeyttävät toistaiseksi kaikki toimitukset tänne. Ilmoittavat jos ja kun tilauksia voi taas tehdä.

  Lieneekö Suomen viranomaisilla osuutta asiaan...

  VastaaPoista
 31. Tänään tuli tilaus Mein Biershopista, matka kesti 7 vrk. Avaamaton paketti.

  VastaaPoista
 32. "Haluamme alkaa myydä olutta netin kautta" - HU: Varusteleka sai anniskeluluvat

  http://www.talouselama.fi/uutiset/haluamme+alkaa+myyda+olutta+netin+kautta++hu+varusteleka+sai+anniskeluluvat/a2290031

  "Haluamme alkaa myydä olutta netin kautta ja tällä hetkellä tutkimme onko se Suomessa mahdollista. Jos ei ole, niin pitää perustaa verkkokauppa Viroon ja myydä sieltä tänne"

  veikkaanpa ettei tuo suomessa onnistu tai kannata. suoraan vaan saksaan tai viroon verkkokauppa niin on hinnat kohdillaan! :)

  VastaaPoista
 33. "Tulli joutui myöntämään: Osa alkoholin nettiostajien häirinnästä perusteetonta"

  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185066-tulli-joutui-myontamaan-osa-alkoholin-nettiostajien-hairinnasta-perusteetonta

  VastaaPoista
 34. Miksi tässä tämän Oluiden tilaaminen netistä -ketjun kommenteissa ei näy tämän vuoden puolella tulleita kommentteja joita Pullopostia-osion mukaan pitäisi kyllä olla. Itsekin pistin viikko sitten yhden mutta ei vain näy täällä. Viimeisin kommentti on päivätty 28. joulukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger rajoittaa kommentit kahteensataan per sivu, typerä rajoitus. Uusimpiin kommentteihin on linkki varsinaisen blogitekstin lopussa ja tässä http://www.reittausblogi.info/p/oluiden-tilaaminen-netista.html?commentPage=2

   Poista
 35. Heei !! Voitteko joku ystävällisesti neuvoa hieman mistä saisi itelle tuollaisen Philipsin Perfact Draftin tilattua?

  VastaaPoista
 36. Jaahas... Nyt räpsähti Malts and More lukkoon.

  "thanks for your Email.

  Actual we cannot send to Finland if you don't have a value added tax identification number.

  If you have this number, please tell us and we can send to Finland without Tax.
  If you don't have a value added tax identification number - we are sorry, but we have to cancle your order.

  Meanwhile we are working to fulfill all terms to send to Finland also the "normal" way.

  Thanks for understanding."

  VastaaPoista
 37. Lisäinfoa tuli Malts and Morelta, kun kyselin onko käytännöt muuttuneet. Eiköhän nuo virkamiehet saa kohta tämänkin huvin loppumaan:

  Thanks for your Email.
  The finnish Customs tigthened their line – which means we can only send to Finland if we are paying the finnish Tax and VAT.

  Actual we are working to fulfill all terms to send to Finland also the "normal" way.
  We have cancelled your order and refunded the paid amount to your credit card.

  Thanks for understanding.

  VastaaPoista
 38. Saa nähdä milloin keskiolutkin viedään ruokakaupoista takaisin monopoliliikkeeseen...

  VastaaPoista
 39. Mites on toimitukset toimineet viime aikoina? Liefererro ilmoitti, että toimita toistaiseksi suomeen.Mites esimerkiksi gourmondo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gourmondolta tuli tilaus perille vielä viikko sitten.

   Poista
  2. Eilen tuli tilaus Gourmondolta ongelmitta

   Poista
  3. Edelleen voin raportoida Gourmondo-tilauksen saapuneen ongelmitta pari päivää sitten.

   Poista
 40. tietääkö kukaan mistä sais tilattua John Smith extra smoothia?

  VastaaPoista
 41. Oli jouluna ketsuppia ja tammikuussa 5% discount-kuponki. Samaan aikaan tulikin spostilla viesti, jossa ilmoittivat "deaktivoivansa" pohjoismaihin lähettämisen "perillemenemättömien lähetysten" takia. Kuitenkin Lieferello.de:ssä lähetysmaiden joukosta on hävinnyt vain Finnland. Tullilla lienee ansiot tässä asiassa. Perkele, Franziskaner Royal Hefe rupeskin maistumaan vähän turhan hyvälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oudosti hävisi Liefen valikoimasta samaan aikaan tuon viestin jälkeen myös ns. bulkkioluet kuten Darguner ja Slots! Maistuikohan nuo ko. oluet suomalaisille liian hyvin?

   Poista
 42. Oletteko saaneet tilattua Lieferellosta lähiaikoina? Itse sain tilauksen tehtyä ja verkkokaupan mukaan se tuli "versendet" statukselle. Mutta jonkun päivän kuluttua palauttivat maksun takaisin (full refund) eikä tilausta siis kyettykään toimitamaan. Sähköpostissa ei ollut syystä mainintaa. Ei kai Suomen Tulli vaan jarruta niiden toimituksia ja siksi peruvat kaupat ostajan kanssa suosiolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä höpötät! Eihän se valikko anna edes Suomea valita toimitusmaaksi?
   Eli EI ole tilattu Liferellosta!
   Tulli voi toki olla asian syynä ( ja ilmeisesti onkin! ), näyttää Ruotsin maalla olevan samanlaisia ongelmia?

   Poista
 43. Onks http://www.belgianbeerfactory.com sivuilla ollut aikaisemmin että loppusummaan lisätään vero (incl. VAT)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VAT tarkoittaa arvonlisäveroa ja se maksetaan aina EU:n sisäisessä kaupassa. Yleensä se on sisällytetty ilmoitettuihin hintoihin, mutta ei aina ja tällöin se lisätään loppuhintaan. Sillä ei ole mitään tekemistä alkoholiveron kanssa.

   Poista
 44. Lieferellosta on taas pitkästä aikaa alkanut tulla mainospostia, mutta ei toimitusmaiden listalla edelleenkään löydy Finnlandia ?

  VastaaPoista
 45. Toimittaako gourmondo enää suomeen? En saanut valittua toimitusmaaksi suomea. Laskun kyllä saisi tilattua suomeen.

  VastaaPoista
 46. Kovin on hiljentynyt keskustelu täällä. Liefferello ei vielä toimita Suomeen, onko tietoa milloin toimitukset jatkuisi tänne?
  Hyvistä olutkaupoista kaivatan kokemuksia, mielellään kilpailukykyisin hinnoin. Gourmondo ei ole kovin edukas nykyisillä posteilla.

  VastaaPoista
 47. Gourmondo tosiaan lopetti toimitukset Suomeen ja Lieferello jo aiemmin joten tässähän
  pitää alkaa kaivelemaan uutta putiikkia esiin.

  VastaaPoista
 48. Huom, Drankgigant on supistanut toimitusalueensa Hollantiin, Belgiaan ja Saksaan, ks. https://www.facebook.com/alkoholinnettitilaajat/posts/552674834875897?comment_id=558209007655813&offset=0&total_comments=2

  VastaaPoista
 49. Gourmondo ei enää syystä tai toisesta toimita mitään Suomeen. Mikähän lie syynä? Liekkö tulli ollut suoraan yhteydessä ja bannannut toimittamisen verojen tms. takia. Kyllä gourmondo olisi saanut tästä vakioasikkaita infota ja kertoa edes jotain syitä asiaan.

  VastaaPoista
 50. BBF näyttää toimittavan vielä Finlandiaan. Olisiko tuoreita kokemuksia keneellään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin satsin sieltä tammikuussa, kesti 4 viikkoa ennen kuin oluet tuli perille, että on lievästi hidasta heidän toimintansa ja he hirveästi eivät anna selityksiä myöhästymisille. Tosin tavara tuli perille kotiin kannettuna ja ehjänä. Paikasta saa hyviä oluita ja halvalla, että jos jaksaa odottaa lähetyksen kanssa, niin ehdottomasti suosittelen, mutta jos haluat olutta janoon nopeasti en suosittele.

   Poista
 51. Olutoppaan foorumilta poimittu Gourmondon syy miksi eivät toimita tällä hetkellä Suomeen:

  "We regret to inform you that, due to shipping difficulties we have previously experienced (damages caused by courier companies), we were compelled to temporary remove Finland from the list of countries where we deliver our products.
  ...
  At the moment we do not have information when we will be able to ship the goods to Finland again, but we hope it will be as soon as possible, after our warehouse improves the quality of shipping- in correspondence with logistic companies."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun edellisestä Gourmondo-tilauksesta oli pari pulloa hajonnut. Postilta sain lapun mukaan missä luki että huonosti pakattu jne. En loppujen lopuksi jaksanut asiasta valittaa, pullojen arvo taisi olla n. 3€. Onko muille tullut hajonneita perille?
   Jotenkin tuntuu selitys hieman kaukaa haetulta, mutta mikseivät vaan sano jos syy onkin tullissa?

   Poista
 52. Kuumin facebook-vinkki kertoo seuraavaa:

  Lieferello ja moni muu näkyy kyllä edelleen toimittavan tilattaessa Amazon.de kautta ja tilaukset tulivat mukavasti myös perille. Ehkäpä Amazonin paketti oli mukavammin pakattu tai sitten tulli ei jaksa kiusata miljardiyrityksiä

  http://www.amazon.de/Bier-Wein-Spirituosen/b/ref=sd_allcat_gs?ie=UTF8&node=358556031

  VastaaPoista
 53. Mitkä kaupat vielä toimittavat Suomeen? Lieferello, Gourmondo ja Scanbolaget eivät enää.

  VastaaPoista
 54. Saveur toimittaa edelleen. Postikulut noin 30e/48plo ja toimitus kotiovelle noin viikossa.

  VastaaPoista
 55. Gourmondo ei enää toimita Suomeen. Että se siitä...

  VastaaPoista
 56. Eka paketti tuli Guormondosta ongelmitta , n. kuukausi sitten. Enää sieltä ei saa tilattua suomeen? Ainakaan ei avannut ostoskoria..

  VastaaPoista
 57. Tietääkö kukaan onko näillä verkkokaupoilla paikan päällä myymälää, josta voisi noutaa virvokkeita ilman ennakkotilausta? Kesällä olisi tarkoitus autoilla mm. Saksassa (ehkä myös Hollannissa) ja tuliaisina voisi tuoda lastin esim. väkeviä. Worldwidespiritsillä näyttäisi myymälä olevan, mutta se on turhan etelässä reittimme suhteen. Edullista ostopaikkaa ois siis hakusessa ilman ennakkotilauspakkoa. Tiedän, että Saksassa on näitä Getränke-marketteja, mutta niiden hintasoa en nyt muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bierzwergillä taitaa ainakin olla oma myymälä. Muistelisin, että FB-kuvista päätellen ihan kohtalaisen kokoinen(?)

   Poista
  2. Tsekkaa Citti, useita myymälöitä. Erikoisoluista en mene sanomaan, kun olen erikoiswhiskymies.

   Poista
 58. Firma Bier Hollannista ainakin ilmoittaa sivuillaan että nouto on mahdollinen. Itse tullut sieltä kerran tilattua ja homma toimi mainiosti.

  VastaaPoista
 59. Onko tietoa mistä nyt vielä pystyy tilaamaan olutta? P.rhanan suomen tulli :(

  VastaaPoista
 60. Nyt on kyllä jokapaikassa lyöty luukut kiinni suomeen.Ei ole enään oikeen muuta kuin alko jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tulee :) Schlenkarin savu olutta tuli just äsken koti ovelle 30 kpl.Väli avaamattomassa laatikoissa nam :)

   Poista
 61. Tulli on taas sotajalalla...

  VastaaPoista
 62. Gourmondo ei näemma enaa toimita Suomeen.

  VastaaPoista
 63. Belgian Beer Factorysta tilattu 250e. Tilaus jakautui 2 laatikkoon. Ensimmäinen toimitettiin kotiovelle 15 päivää tilauksesta. Toinen laatikko viipyy matkalla pari päivää pitempään. On nyt seurantakoodien mukaan paikkakunnalla ja toimitus tapahtunee maanantaina. Eli Belgian Beer Factorysta vajaa 100 plon tilaus perille alta 3 viikon ja ekassa laatikossa kaikki pullot ehjänä.

  VastaaPoista
 64. gourmondossa ei ollut valittavan toimitusmaaksi suomea enää :(

  VastaaPoista
 65. http://www.web-bier.de Tuolta tilasin suosikki vehnäoluttani, viikossa tuli kaikki ehjänä. Postimaksu ehkä kallis, mutta lopputulos puoleenhintaan verrattuna suomeen. Oluet 144€ ja postimaksu 83€.

  VastaaPoista
 66. Taas otsikoissa: Oluen ja viinin nettitilausten verot jäävät maksamatta – "Tilaaminen on lisääntynyt voimakkaasti"
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1440037996750

  VastaaPoista
 67. https://www.bier-kaufen.de/ Tilasin Paulaner vehnää ja munschener olutta täältä alle 2€/plo kotiin kannettuna.Terv.Masafi,Kiitti linkist.Ps.Reittaus ipa klooni kypsyy koht pääsee sihauttelee.....

  VastaaPoista
 68. Laitoin tilauksen Baltic Sea Spiritiin sisälle 24.8. ja paketit saapuivat 3.9. ja 4.9. Tilauksessa oli Vodkaa. liköri, siideriä. Lisäksi oli 15 olutta ja 6 lonkeroa. Tästä läheteyksestä puuttui 7 olutta ja ja kaikki 6 lonkeroa. Lähetyslistaan nämä olivat merkitty kuitenkin. Laitoin kyseiseen lafkaan reklamaatiota ja saa nähdä mitä vastaavat. Se mikä minulle oli uutta, että bissetölkkiin tuli 0,25€ panttimaksuja ja näistä panttien yhteishinnasta sain panttien arvoisen alennuskoodin seuraavaa ostosta varten. Katsotaan, että pitääkö tuonne enää laittaa tilausta vaan oliko se sitten tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään 7.9. tuli sitten Baltic Sea Spiritiltä sähköpostia, että lähettävät puuttuvat juomat. Vaihtoehdoiksi laitoin myös, että minulle kelpaa myös alennuskoodi tuon arvoisena mitä juomia oli jäänyt tilauksesta. Kyllä tässä lähtee uutta tilausta kyseiseen lafkaan.

   Poista
 69. Bier-kaufenista 20 x 0.5l vehnäolutta patenttikorkillisissa pulloissa meni tilaukseen. Katsotaan tuleeko perille saakka :)

  VastaaPoista
 70. Malts and More ei näköjään enää toimita tilausta Suomeen ilman veronumeroa.

  "We are sorry, but actually we cannot send to Finland if you don't have a value added tax identification number. We are sorry, but the reason is the finnish government, which tightened their line..."

  Saa taas pudottaa yhden kaupan listoilta :(

  VastaaPoista
 71. Viime viikolla tuli saveur-biereltä tilaus ja ei ollut mitään hämminkiä tullien tai verojen kanssa. Postit oli 20 oluelle ja 4 lasille päälle 20euroa. Ainoa missä saveur-biere möhli oli, että lähettivät Hoppin frog boris the crusherin sijaan Barrel Aged version :).

  VastaaPoista
 72. Weihenstephan Fanshop näyttäisi olevan edulliset juomat mutta kalliit posti kulut!!Bier kaufen toimii tosi hyvin suosittelen!!!

  VastaaPoista
 73. Bier-kaufenista tilaus saapui kahdeksassa päivässä! Mikä muuten kotiolut.com sivuja mahtaa vaivata???

  VastaaPoista
 74. Onko viinikauppa.eu luotettava tuleeko perille?

  VastaaPoista
 75. Belgian Beer Factory testattu. 66 pullon tilaukselle 20 €uron postikulut. Toimitettu kotiovelle n. puolentoista viikon sisällä tilaushetkestä. Yksi olut jäi uupumaan ja yhden oluen olivat korvanneet vastaavalla (Martins Pale Ale -> Petrus Aged Pale). Puuttuva olut luvattu pistää mukaan seuraavaan tilaukseen. S-Posteihin vastaaminen ollut nopeaa ja palvelu vaikuttanut ystävälliseltä. Suosittelen.

  VastaaPoista
 76. Bier-kaufenista laatikko Weihenstephan Vitus:ta kokeeksi. Noin 30e laatikko ja 14e postit. Odotellaan...

  VastaaPoista
 77. Tänään tuli EU tuomioistuimelta ennakkoratkaisu alkotaxin juttuun. YLEn ym. kommenttien mukaan se tekisi kaikesta etämyynnistä luvatonta. Onko tämä taas tyypillistä tullin disinformaatiota vai mikä on tilanne. Osaako kukaan lainoppinut sanoa asiata perehtymisen jälkeen mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkouutisten blogin mukaan kaupan pitäisi jatkua vähintäänkin samanlaisena ellei avoimempana, koska Suomen käytäntö on Unionin perussopimuksen vastainen.

   http://www.verkkouutiset.fi/blogit/alkotaksi_paatos_oikeasti-43180

   Poista
 78. BBF:ltä tuli tämä viesti tänään (tilaus tehty 11.11):

  "By mailing you we would like to update you on the current status of your order. Earlier this week we found out that the EU Court of Justice decided that the Finnish government, together with Alko, may have the power to stop beer orders from being shipped to Finland.

  We have contact with both Alko and the Finnish government in order to get clear information about this delicate subject, but both have not yet been very helpfull. But we have found some information on the internet prooving that it is still possible to ship beers to Finland, but we have not yet received any clear confirmation about this. If you have any information about this, please feel free to contact us.

  We are processing your order for the moment, but we only need a bit more clarification about this subject in order to ship your beers.

  We have also had contact with other beer shops about this and we are suprised that the EU and Finland have come to an agreement on this, seeing the possible concequences. This could affect the entire European ecommerce market since VAT and excise duties are actually quite similar. "

  Mielenkiintoista....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli sama vastaus, kun aloin kyselemään tilauksen perään (tilattu jo 3.11 ja seuranta koodinkin sain 10.11) kun ei alkanut mitään kuulua. Eivät siis uskaltaneet lähettää uutisten vuoksi. On tää touhu syvältä. Nyt miettii, että onkohan BBF:llä oikeesti jotain "salattavaa", koska Saveur Bieren paketti liikahti kotiin ja nopeesti tulikin, viidessä päivässä. Kukaan ei voi nyt mitään varmaa sanoa jatkosta, viikko pitää taas löysässä hirressä olla. Sitten kai jotain kunnollinen tullimies meille kertoo I want my Glazen Torens and Fantomes!

   Poista
 79. Erittäin mielenkiintoinen tuo BBF:n kanta asiaan. Toivottavasti saavat selvyyden nopeasti.

  Itse tilasin viime viikolla firmabier.com osoitteesta ja paketit saapuivat eilen ihan normaalisti. Tulli ei siis toistuvista uhkailuistaan huolimatta edelleenkään ota paketteja haltuun.

  Eilisestä Tullin tiedotteesta voisi rivien välistä ymmärtää, että jatkossa Tulli pyrkii keksimään keinoja etämyyjien verottamiseksi kuluttajien pelottelun sijasta. Ehkä he Tullissa yrittävät pelata varman päälle ettei myöhemmin tule suuria korvauksia maksettavaksi.
  http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20151119_1/index.html

  EU:n tuomioistuin jätti siis lopullisen päätöksen suomalaisille itselleen. Mielenkiintoista nähdä aikanaan hovioikeuden päätös onko suomalainen alkoholin vähittäismyyntilupajärjestelmä syrjivä ja perustuuko se aidosti kansanterveyden suojeluun. Nykyisinhän viranomaisten mielestä etäosto jossa kuluttaja maksaa verot on ihan ok, mutta etämyyntiä taas yritetään kaikin keinoin estää. Oikeuslaitos ainakin menettäisi uskottavuutensa jos päättäisivät, että on terveellisempää juoda olutta josta ostaja maksaa alkoholiverot :)

  VastaaPoista
 80. Miten tilaaminen/kuljetus onnistuu täältä www.getränke-rudat.de

  VastaaPoista
 81. Laitetaan nyt tämä tullin viimeisin tiedote tännekin.

  http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20151127_5/index.html?bc=3035

  Minun korvaani kyllä särähtää tuo:

  ''Oli verovelvollinen sitten tilaaja tai verkkokaupan myyjä riippuen alkoholilähetyksen kuljettamisen järjestämisestä, Tullille tulee tehdä ennen tilausta ennakkoilmoitus ja maksaa verojen määrää vastaava vakuus''.

  VastaaPoista
 82. Vieläköhän sitä uskaltaa mistään tilata? Mikkeller, Beergium jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietojeni mukaan paketit tulevat entiseen tapaan perille.

   Poista
 83. Bier-Kaufenilta tulee paketit perille normaalisti, kuten aina ennenkin.

  VastaaPoista
 84. Kuinka kauan sinulla kesti Bier-Kaufenin toimitus tilauksesta paketin saapumiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vajaa kaksi viikkoa on yleensä mennyt. Se on minusta vielä ihan kohtuuaika toimitukselle.

   Poista
 85. Laitoin itsekin juuri 40 pullon tilauksen bier-kaufenille. Saas nähdä milloin tulee perille, vai meneekö tullimiesten kurkusta alas nuo
  herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt saapui viimeinkin tilauksen toinenkin puolisko. Eli ei jäänyt tulliin. Bier-kaufen ei tunnu pitävän hirveää kiirettä lähettämisen suhteen, tällä kertaa kesti noin viikon verran että paketit lähtivät matkalle. Toinen saapui kaksi päivää jälkimmäistä aiemmin ja pelkäsinkin jo että tulli nappas toisen, mutta onneksi huoli oli aiheeton. Nyt pääsee nautiskelemaan.

   Poista
 86. Onko sinulla tallessa ehjiä perfect draft keggejä? Voisin ottaa niitä panttia vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mihin liitty tuo perfect draft keggien vastauksesi ?
   MInulla nimittäin olisi tyhjiä keggejä.. PD hana on avian loistava. t.Jouni

   Poista
 87. Päivää.
  Onkos kukaan a) löytänyt tai b) jopa tilannut jostain onnistuneesti Altbieriä? Olen kyseistä panimotuotetta koittanut noista verkkokauposta etsiä mutta suhteellisen huonolla menestyksellä. Ainoa mistä löytyi oli paikka johon Bier-kompass ohjaa, sieltä löytyi jopa neljää sorttia, mutta tarkempien tutkimisten ja huhupuheiden jälkeen selvisikin että eivät taida toimittaa Saksan rajojen ulkopuolelle.
  Yhtään tätä etsintää ja mahdollista tilaamista ei helpota se, että saksaa en osaa käytännössä sanaakaan.

  VastaaPoista
 88. Onko kellään tietoa .
  Olen tilaamassa lavallisen eli 108 laatikkoa olutta itselleni ja kavereilleni. Voiko jäädä tuo määrä tulliin tai tulla valmistevero maksu tms... Määrä on siis suuri mutta jaetaan se kaveri porukan kesken tasan.

  VastaaPoista
 89. Itsellä on myös tarkoitus tilata kerralla koko lavallinen. Jos myyjä hoitaa kuljetuksen niin silloinhan sieltä ei pitäs ylimääräistä veroa enää tulla maksettavaksi?! Ja tosiaan voiko koko lasti jäädä tullimiesten juotavaksi?

  VastaaPoista
 90. Tullin sivuilta:
  "Oman käytön valvonnan helpottamiseksi on otettu käyttöön eri alkoholiryhmien ohjetasot, joiden ylittyessä matkustajan tulee pyydettäessä esittää Tullille selvitys omasta käytöstä. Ohjetasot ovat:

  110 litraa olutta
  90 litraa viiniä, josta kuohuviiniä saa olla 60 litraa
  20 litraa välituotteita ja
  10 litraa muita alkoholijuomia."

  Voisi kuvitella, että samoja suositustasoja sovelletaan myös nettitilauksiin.

  Mistä kaupasta/kaupoista saa tilattua lavallisen?

  VastaaPoista
 91. Ompas lista kuihtunut..... viimeisimmät päivitykset joulukuu 2014.... ?? !! ?

  VastaaPoista
 92. Worldwidespirits ei toimita enää Suomeen ilman veronumeroa, asia varmistui kesällä paikan päällä käydessä. Harmi.

  VastaaPoista
 93. Hei,
  Onko kokemusta noista kauppojen "joulukalenteri" -paketeista? Itse haluttaisi ostaa Saveurin boksi :)

  -Lauri-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei omakohtaista kokemusta, mutta kyllähän noita jengi tilailee.

   Poista
  2. Saveurin boksi tuli vielä viime jouluksi ihan normaalisti, postikulutkin oli kohtuulliset, alle 8e, mutta tuossa alempana juttua ettei Saveur toimittaisi enää Sohjolaan...

   Poista
 94. Rekisteröidyin ja tilasin 14.9 Beergiumista 45 sekalaista olutta. 15.9 paketti lähti ja 19.9 oli Suomessa. DPD ei infonnut milloin toisi pakettia. 20.9 illalla yrittivät tuoda, paketintuoja soitti kun oli ovella. 21.9 soitin Postnordiin (=DPD) ja paketti tuli samana iltana kotiovelle. Kaikki pullot erittäin hyvin pakattu ja ehjiä. Oluet 120€, postikulut 20€, Postnordin asiakaspalvelunumeron 20min venailu 4€ =yht 144€. Eli aika mutkatonta.

  VastaaPoista
 95. Kippis! Onko tämä tilaaminen nyt kokonaan loppunut, kun useissa paikoissa ei enää myydä suomeen? Tuleeko vielä suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee. Saveur Biere, bierdeluxe, gourmeo24 jne. ainakin toimittaa.

   Poista
 96. Noniin, tänään 18.12 yritin tilata vanhaan tapaan Saveur Bierestä ja tuli teksti: "No transporter is currently available to deliver to your address. It is possbile that Saveur Bière is unable to deliver to your country at the present time. Please check this page for more information.". Toivottavasti kyseessä vain tilapäinen häiriö eikä toimitus loppunut. Onko kukaan kuullut tällaisesta?

  VastaaPoista
 97. Kannattaa tilata vielä kun voitte, tuossa ote STM sivuilta:

  "Nykyiset alkoholijuomien ulkomaiseen verkkokauppaan eli rajat ylittävään etämyyntiin liittyvät säännökset ovat olleet epäselvät. Uudessa alkoholilaissa tilannetta selkiytettäisiin siten, että rajat ylittävä etämyynti olisi selvästi kielletty. Käytännössä kielto tarkoittaisi sitä, että ulkomailla sijaitseva myyjä ei saisi myydä Suomessa oleville kuluttajille alkoholijuomia."

  Voisitteko bloggaajat pistää kunnon shitstormin pystyyn tuosta aiheesta? Tuo on meinaan olut/viini/viski/tms. harrastajille aika kova isku vyön alle.

  VastaaPoista
 98. Sain sähköpostivastauksen uteluihini Saveur Biérestä:

  Due to unprecedented demand, we have had to suspend sales in your country until we can ensure 100% customer satisfaction. We are working hard to provide a service we can be proud of and, although the time-frame is unclear at this point, we are sure it won’t be long before we can you offer you the service you have come to expect.

  Vähän samanlaista juttua oli Facebookissakin Jaskan Kaljat -blogin sivuilla.

  VastaaPoista
 99. Onko jotain saveur bieren kaltaista sivustoa mistä saisi hyviä belgialaisia oluta sekä jenkkiläispanimoiden koska huomasin saveurista tilattaessa että eivät toimita suomeen enää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belgium in a box on hyvä belgialaisten oluiden ostopaikka. Marraskuussa viimeksi tilannut ja erittäin hyvin pakkaavat ja kohtuulliset hinnat. Jenkkiläisistä en tiedä. Tuolta saa vain belgialaisia.

   Poista
 100. Olen tilaamassa BrewDogin verkkokaupasta olutta ja asiakaspalvelussa sanottiin seuraavaa:

  "Sen verran pitää varoittaa, että valmisteveron yms kannon vastuu on ostajalla. :)"

  Osaako joku selventää että mistä Valmisteverossa on kyse ja mitä veroja tähän lätkäistään vielä päälle BrewDogille maksamisen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se nyt niin mene. Jos ja kun he järjestävät kuljetuksen, ovat he myös verovelvollisia. Eihän niitä varmaan monikaan firma hoida, mutta itseäni se ei ostajana sen enempää liikuta. Eiköhän se paketti tuu sulle ihan fiinisti kotiovelle ilman mitään lisämaksuja.

   Onko niillä asiakaspalvelua siis ihan suomeksi?

   Poista
 101. Saveur Bierellä olis Founders KBS valikoimissa mutta kun ei vaan voi tilata. Surkujen surku. Tuo olis yksi niitä oluita mitkä on koettava oli se sitten kuinka yli hypetetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ilmeisesti tulossa takaisin Alkoon tässä piakkoin. Tieto poimittu Olutopas.info foorumilta.

   Poista
 102. Vieläkö homma toimii vanhaan malliin??? Elikkä tavarat tulee sieltä ja kohtuu edullisesti?

  VastaaPoista
 103. Täälläkin yksi kiinnostunut tilaamaan saksalaista tai belgialaista, vieläkö toimii?

  VastaaPoista
 104. Tuskin kauaa enää nettikaupat Suomeen toimittaa:

  http://www.vero.fi/fi-FI/Tietoa_Verohallinnosta/Medialle/Lehdistotiedotteet/Verohallinto_verottaa_alkoholin_etamyyji(42638)

  En tiedä mitä mieltä tuosta on. Yrityksethän ovat verovelvollisia ja pitkään ollaan tästä ulkomaisten nettikauppojen valmisteverotuksen "porsaanreiästä" jo nautittu, mutta olisi toki kiva, jos nykyinen meno jatkuisi.

  VastaaPoista
 105. voisiko listaa päivittää? ainakaan saveur biere ei toimita enään suomeen

  VastaaPoista
 106. Bierdeluxe ainakin toimittaa vielä Suomeen.

  Belgiuminaboxista tuli juuri säpöä, että matkalla on.

  Ja tuo Firma Bier on uudelleenbrändännyt itsensä Beer Republickiksi ja sieltäkin tuli juuri kuittaus että matkalla on. Tosin jostain luin, että heidän valikoimansa on heikentynyt uudelleenbrändäyksen myötä ja oluiden pvm saattaa olla jotain ihan muuta, mitä he sivuillaan väittää.

  VastaaPoista
 107. Moi, olen parikertaa kirjoitellut Perfect Draft (Phillips) merkkisestä oluthanasta johon sopii samanimiset minikegit(6L).
  On ollut käytössä n. 4v ajan ja toiminta ollut moitteetonta.
  Tilailen 6L tynnyreitä (minikeg) saksasta http://bier-wein.de/.
  Franskaner hefe weizenia lähinnä tilaillut. Pitää kokeilla muitakin. Onko muilla kokemuksia laitteesta ??
  t.Jouni

  VastaaPoista
 108. Uusi olutkauppa virossa:
  www.oluttakotiin.com on Virossa perustettu yhtiö, joka on tuonut yhteen virolaisia sekä suomalaisia hyvän oluen ystäviä. Olemme erikoistuneet erityisesti käsityönä valmistettuihin pienpanimotuotteisiin.

  Tuotevalikoimaamme lisätään jatkuvasti uusia panimotuotteita. Pyrimme tarjoamaan tulevaisuudessa parhaan valikoiman käsityöläisoluita Skandinaviassa.

  Norden logistics OÜ hoitaa alkoholiveron Suomeen!  Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä!


  Norden logistics OÜ
  REG. 12976091
  VAT. 101926300
  Värvi 5, 10612, Tallinn, Eesti
  +372 5614 9232
  info@nordenlogistics.ee

  VastaaPoista
 109. Tilasin viikko sitten lebensmittelistä 6 pulloo viinaa ja vähän oluita eipä ole vielä lähtenyt eikä mitään vastausta sähköposteihin. 12€ näytti olevan postikulut suomeen 30 kg asti.

  VastaaPoista
 110. Onko tietoa tämän hetkisestä lain säädännöstä,vieläkö olutta saa vapaasti tilailla EU alueelta,ilman että tulli puuttuu asiaan?

  VastaaPoista
 111. Onko porukalla kokemuksia isompien alkoholimäärien tilaamisesta etämyynnillä (esim. juhliin)? Voiko verohallinto jotenkin puuttua tilaukseen tai paketti jumahtaa tulliin, jos liike ei maksa veroja Suomeen? Mahdollisesti ainakin joku verojenmaksukehoitelippulappu, millä ei ole mitään perustetta voi tulla paketin mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jos jumahtaa tulliin, niin voit hakea juomat sieltä ja tulli/myyjä jäävät sopimaan asioistaan. Suomen verottajalla selkeät ohjeet siitä mikä tulkitaan etämyynniksi -->myyjän nettisivut ohjaavat asiakaan tekemään kuljetuksen, pelkkä dhl banneri riittää tähän.eipä niitä lappuja taida enää tulla 2019

   Poista
 112. terve, onko oluen etämyynti netistä suomeem kokonaan loppu? ainakaan saveur biere ei noin 2 vuoteen ole toimittanut enkä oikeen korvaavaakaan ole löytänyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Gourmeo24.com
   Belgiuminabox.com
   Ebrowarium.pl

   Nää ainakin toimittaa vielä.

   Poista
  2. lesbieresbelges.be ei toimita tilausta eikä vastaa sähköposteihin. Sivut ovat edelleen auki, ilmeisesti lähinnä rahan vastaanottamista varten.

   Poista
 113. onko jotain muita hyviä nettikauppoja joissa halvempaa kuin discandoo tai alkostore24? ja bulkki olutta/viiniä olisin ostamassa. noissa ei oikein auta saada hintaa alemmas tilaamalla enemmän, sillä pitäisi kai jo ostaa kuormalavoittain että siitä olisi juuri hyötyä.

  VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.