Olutarvio: Malmgård American Red Lager

1 kommenttia
 
Malmgård American Red Lager
5% | Maltaat: Malmgård Special Blend, Munich, Spelt, Chocolate | Humalat: Columbus, Cascade

Malmgårdin ja Saimaa Brewingin yhteisessä MBH Breweries konsernissa on kuohunut viime aikoina henkilöstöpuolella. Toimitusjohtaja Jussi Laukkanen sai lähteä ja Malmgårdin puolelta Markku Pulliainen, yksi panimon perustajista, jätti tehtävänsä. Uusi toimitusjohtaja on nyt Malmgårdin panimomestari Tuomas Markkula. Pulliaisen lähtö on todellinen sääli, sillä hänellä oli kaikista Suomen pienpanijoista ylivoimaisesti kovimmat meriitit - mies nimittäin voitti sahdinvalmistuksen Suomen mestaruuden vuonna 2000!



Tämä American Red Lager on Malgårdin muiden tölkitettyjen tuotteiden tavoin valmistettu Saimaa Brewingillä Mikkelissä. Kauniin punertava olut tuoksuu raikkaan humalaiselle. Kukkaa, greippiä ja pihkaisuuttakin. Saimaalla on viime aikoina saatu prosessi hyvään iskuun. Olut on suussa mukavan täyteläinen ja hiilihapoiltaan miellyttävä. Mallaspohjassa on karamellinen ja hieman paahteistakin sävyä tarjoava tulokulma. Pihkainen, havuinen ja greippinen humalointi tuntuu raikkaalta ja ajoittain jopa mentholimaisen pellettiseltä - intensiteettiä siis löytyy! Nyt vaikuttaisi Malmgårdin Saimaan seikkailu onnistuneen niitä aiempia tölkkioluita selvästi paremmin. Toivotaan, että taso myös pitää. Kaikin puolin miellyttävä ja maukas olut!

Olut ostettu Rauman Prismasta.

1 kommentti:

  1. Ärsyttävän amerikkalainen ts. niin täynnä humalia ettei tuosta oikein mitään muuta voi sanoa. Vaikea myöskään tutustua olueen kun panimon omat verkkosivutkaan eivät tunne tätä tuotetta.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.