Olutarvio: Erdinger Weissbier

2 kommenttia
 

Erdinger Weissbier

Panimo: Erdinger Weissbräu, Saksa
Oluttyyli: Hefeweizen
Alkoholipitoisuus: 5,3%
Saatavuus: Alko (3,29€ / 0,5l)

Jaahas. Edessä kohtuuhintainen saksalaisvehnä puolen litran tölkissä. Panimona tunnettu Erdinger, jonka sanotaan olevan maailman suurin vehnäolutpanimo - vuosituotanto oli pari vuotta sitten 180 miljoonaa litraa. Lasiin on tuskin päätymässä mitenkään erityisesti tyylin normista poikkeavaa juomaa, joten turhat jaarittelutkin voidaan jättää sikseen. Se on vehnis, se on juotavaksi tarkoitettu.


Kultaoranssi, vaalea vehnis runsaalla vaahtokukalla. Tuoksusta löytyy tutut saksavehnän piirteet raikkaasti ja hedelmäisesti - on tuoretta banaania, neilikkaa ja hieman taikinamaista vehnäisyyttä sekä purukumia. Aivan tyylipuhdas on makukin - banaanit, fruitit ja neilikat edessä ja taustalla vehnäleipää sekä kevyt yrttinen katkero. Makeuttakin tässä on, mutta riittävä banaaninen raikkaus pysyy kasassa alusta loppuun. Tyylipuhdas vehnä, juotavuus erinomainen. Ohittaa kaikilla osa-alueilla kauppavahvuiset tölkkivehnät ja tekee sen helposti. En hämmästy, vaikka tulisin ostaneeksi toisen ja kolmannenkin kerran.

Yhteenveto

Laadukas saksavehnä ilman kikkailua

2 kommenttia:

  1. Nampati nam...kyllä tuolla työn mies ihtensä tuiterriin juopassoo....!!

    VastaaPoista
  2. Itse en siitä kyllä banaania löydä... käyttävät eri hiivaa kuin vehnäoluissa yleensä, joten banaanin aromi pitäisi puuttua kokonaan.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.