Olutarvio: Rocking Bears Sandö Saison

0 kommenttia
 

Sandö Saison

Panimo: Rocking Bear Brewers, Pori
Oluttyyli: Saison
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Olutravintolat (arvioitu pullo saatu panimolta)

Porilaisen Rocking Bear Brewersin Sandö Saison pääsi otsikoihin viime vuonna, kun Alko eväsi sen hyllyynpääsyn etiketin vuoksi. Etiketissä panimon logosta tuttu karhu on tarttunut ruoriin, eikä sellainen tietenkään käy, koska paattia ei jumalauta ohjasteta jos juodaan saisonia. Saatavuus rajoittuu siis tällä hetkellä olutravintoloihin ja oluttapahtumiin. Sandö Saison eroaa ihan perussaisoneista siten, että siinä on mausteena käytetty tyrnimehua. Humaloinnissa on kevyesti Citraa ja Amarilloa ja ohramaltaan lisäksi reseptistä löytyy myös pieni määrä mallastamatonta vehnää.



Melko kirkas, kultaoranssi olut, jonka vaahto on kestävä. Tuoksu on hieman hapan, pippurisen saisonmainen ja taustalla leijailevan tyrnimäinen. Ensimmäinen sudenkuoppa, eli liiallinen marjaisuus siis tuoksun perusteella vältetään ja kyseessä on ihan oikea Saison, eikä vaan tyrniolut. Maussakin on sopivasti saisontyylistä kuivuutta, happamuutta ja iskevyyttä. Katkeroakin kertyy loppuvetoon ja tyrnin vaikutus rajoittuu miedon maun lisäksi hyvin saisonhiivan mausteisuuden kanssa yhteen sopivaan marjaisaan happamuuteen. Suutuntuntuma on varsinkin aluksi rajusti hiilihappoinen, mutta se tavallaan sopii raikkaaseen yleisilmeeseen, vaikkakin pistää kovasti röyhyttämään. Loppua kohti happoisuus tietty asettuu paremmin kohdilleen ja juotavuus paranee. Jälkimaussa tyrnin osuus nousee paremmin esiin ja suuhun jää miellyttävä hieman hapan kaiku. Tässä on resepti ja prosessi kunnossa - miellyttävän makuinen, laadukas, sopivan kuiva ja terhakka saison. Tyrnin määrä on mielestäni sopiva. Tykkään!

Oluentekijä Kasper Toroska teki rohkean valinnan, jätti päivätyönsä ja alkoi tekemään täyttä päivää panimolla. Oluiden näkökulmasta valinta on ainakin kannattanut, sillä panimo on päässyt laadullisesti hyvään iskuun ja perusvalikoiman reseptejäkin hiotaan jatkuvasti paremmiksi.

Yhteenveto

Kuiva, marjaisan hapan saison

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.