Maahantuojan kellarin kätköistä: Westmalle Dubbel 2019

0 kommenttia
 
 
Nyt sitten lasiin kellarin kätköistä tammikuussa 2019 pullotettua eli nyt jo neljän vuoden ikäistä Westmalle Dubbelia. Tässä on nyt sellainen ero aiempiin "kellarin kätköistä" bloggauksiin, että tämä ei ole omasta kellaristani vaan maahantuojan kellarista - tai mistä säilytystilasta sitten lieneekään. Kellari kuulostaa kuitenkin varastoa paremmalta, joten mennään sillä. Pullotuspäivä tällä klassikkostatuksen omaavalla trappist-dubbelilla on 9.1.2019 eli ikää tosiaan neljä vuotta. Päiväystä on annettu kaksi vuotta eteenpäin eli niin sanottu parasta ennen on umpeutunut 9.1.2021. Itse olen tämän reitannut aikanaan Olutopas.infoon vuonna 2009 ja sitten uudelleen Reittausblogiin vuonna 2011. On tätä muuten jonkun aikaa tullut tehtyä sitten tätäkin "hommaa" ja siitä nyt tavallaan palkkiona sitten myös maahantuojalta saatuna tämä kyseinen pullo. Ei pöllömpää. 
 
Westmalle Dubbel 2019
7% | Sisältää ohramallasta


Westmallen omaa goblettia minulla ei vielä ole, joten olut kaatuu St. Bernarduksen lasiin punertavan tummanruskeana ja vaahdoltaan beigevivahteisena sekä kestävänä. Tuoksussa on muhkeasti kuivattuja hedelmiä, rusinaa, sokeroitua banaania ja belgihiivan tuttua päärynänkuorimaista tuntua. Rusinaisuus on ainakin sellainen ominaisuus jonka yhdistän kandisokeriin. Tämän oluen tapauksessa tiettävästi tumma väri tulee kokonaan olueen käytetystä tummasta kandisokerisiirapista - maltaat siis olisivat kaikki vaaleita perusmaltaita. Todella hyvä tuoksu - sellainen oppikirjamainen dubbelin tuoksu. Maku on samansuuntainen. Maukkaasti kuivattuja hedelmiä, karamellisoitunutta sokeria, hitunen banaanimaisuutta ja loppua kohti kuivuva kevyesti katkeroitu lopetus. Loppuvedossa edelleen hieman hedelmäisyyttä ja ruokosokerisuutta. Makeahko alku, joka nopeasti kuivuu loppuvetoon. Vahvuus täysin piilossa eikä ikä ole tuonut mitään negatiivista oluen makuun. Ei hapettumista eikä mitään "sherrymäisyyttä". Sen sijaan hiilihapot ovat ehkä tuoreesta hyvin pehmentyneet, ei hyökkää lainkaan vaikka hiilihappoja onkin tyylille ominaisen runsaasti. Todella hyvää ja ison pullon nauttii helposti hissukseen yksinkin. Kyllä tämä on se tyylin esikuva, johon kaikkia muita dubbeleita tullaan jatkossakin vertaamaan. Vaikea on tätä tyyliä tehdä paremmin eikä kypsyminen ole ainakaan yhtään haitannut - luultavasti päinvastoin. Olipa hieno päästä maistamaan.

Kiitos oluesta maahantuojalle. Jos olutta mielii päästä maistamaan niin se onnistuu Stadin Panimon baarissa, jossa 0,75 litraisen pullon hinta varsin kohtuullinen 12€. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.