Bändiolut: Linden Brewery Los Bastardos Finlandeses lager

0 kommenttia
 

Los Bastardos Finlandeses

Panimo: Linden Brewery, Rauma
Oluttyyli: Mexican lager
Alkoholipitoisuus: 4,7%
Saatavuus: Kaupat (arvioitu pullo saatu panimolta)

Los Bastardos Finlandeses julkaisi seitsemännen, yksinkertaisesti Rock 'n' Rolliksi nimetyn, albuminsa maaliskuun puolivälissä. Olut debytoi jo noin viikkoa albumin julkaisua aikaisemmin Turku Craft Beer festivaleilla, jossa Bastardosien lageria saattoi nauttia oluen valmistuksesta vastanneen raumalaisen pienpanimon Linden Breweryn tiskillä - Bastardosin soidessa toki! Rock 'n' Roll esittelee myös bändin uuden kitaristin Ailu Immosen, joka on noussut kokoonpanoon Ben Granfeltin paikalle. Yhtyeen sointi on edelleen sitä tuttua rouheaa raskasta southern rockia, joka tietysti juurikin kaljoittelumusana toimii paremmin kuin hyvin.



Olut on tyyliltään mexican lager, eli käytännössä vienna lager, jota on kevennetty maissilla. Vastaavia oluita on tehty Meksikossa jo 1800-luvun loppupuolella. Vienna lager on hieman punertavampi ja runsasmaltaisempi kuin se ihan perinteinen keppana ja maissi tosiaan keventää oluen runkoa, tuoden siihen hieman lisää käymiskelpoisia sokereita ja tietysti myös omaa makuaan eli juurikin sitä meksikolaisuutta. Oluen erikoisuutena on avokätisesti annosteltu uusi-seelantilainen Motueka humalalajike, jonka makua kuvaillaan limemäiseksi ja sitrushedelmäiseksi - ajatuksena on ollut, ettei pullon suuhun tarvitsisi enää lisätä mitään limeviipaletta makua tuomaan, vaan maku olisi oluessa mukana jo valmiiksi, hah! Imekää sitä Solit, Coronat ja muut riisitärkkelyksellä pilatut vissyt! 



Väriltään syvänkultainen olut on vaahdoltaan kananmunankuorimaisen vaalea. Tuoksussa tosiaan on raikasta sitrushedelmäisyyttä, mutta myös mukavan tuntuvasti vienna lagerin kaikuja heijastelevaa maltaisuutta. Peruslagerista ei kuitenkaan eksytä liian kauas. Oluen suutuntuma on varsin pehmeä ja miellyttävän maltillisesti hiilihappoinen - liiallinen röyhtäily ei pääse rokin räimeessä suoritettua tissuttelua häiritsemään. Keskivaiheilla limemäinen hedelmäisyys astuu toden teolla kehiin ja loppua kohti katkeruuden voimistuessa saa jopa hienoisia greippimäisiä sävyjä. Raikasta ja erittäin juotavaa. Yksi pullo on aivan liian nopeasti siemailtu, mutta onneksi näitä on vielä pari lisääkin. Jos yhtye soittaa konstailematonta perusrokkia, mutta meksikovivahteella ja sopivalla rouheudella, niin samaa tarjoaa olutkin - konstailematonta perusolutta, mutta meksikovivahteella ja sopivalla humalan rouheudella.

Yhteenveto

Sitrushedelmäinen lager hyvällä juotavuudella
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.