Bändiolut: Fat Lizard Lake Bodom

0 kommenttia
 

Lake Bodom

Panimo: Fat Lizard, Espoo
Oluttyyli: Pre-prohibition lager
Alkoholipitoisuus: 5,0%
Saatavuus: Kaupat / suoraan panimolta (Ostopaikka: Citymarket, Rauma 3,99€/0,44l)

Espoosta aikoinaan maailmanmaineeseen ponnistanut Children of Bodom ja Espoon ensimmäinen panimo (vuonna 2013 perustettu) Fat Lizard ovat tuoneet kauppoihin Lake Bodom Pre-prohibition lagerin. Nimen jatke juontaa juurensa jenkkien kieltolakiaikaan (1920-1933), jota ennen tehtiin kunnon tavaraa ja jonka jälkeen taas tulivat lähinnä hiilihapotettuja lähdevesiä muistuttavat bulkkioluet, kuten Coorsit ja Budit. Näin siis kärjistettynä ainakin. Oluen reseptiikka on suunniteltu yhdessä bändin jäsenten kanssa ja tarkoituksena on ollut luoda "moneen tilanteeseen sopiva ja helposti juotava helvetin hyvä bisse". Humalalajikkeina oluessa on käytetty saksalaisia jalohumalia Magnumia ja Tettnangeria. Kuriositeettina osa oluen valmistukseen käytetystä vedestä on kannettu Bodominjärven murhaniemestä.

Kuva: Fat Lizard Brewing Co
 Oluen synnystä voit lukea lisää grimmgent.com saitin haastattelusta: https://www.grimmgent.com/pick-your-poison-fat-lizard-brewing-co-children-of-bodom-talk-about-their-beer-lake-bodom/



Utuinen, väriltään oranssinen ja vaahdoltaan kuohkea olut kaatuu lasiin. Lasista nouseva tuoksu on muhkea ja miellyttävä. Karamellisoituneen maltaan toffeemaiset tuoksut yhtyvät humalan hieman kukkaisiin ja kevyen hedelmäisiin aromeihin. Suutuntuma on runsas ja pehmeähkö - todella nautinnollinen. Riittävän terhakka humalointi tasoittaa makeahkon maltaan ennen nielaisua ja miellyttävä jälkimaku on pitkä sekä sopivan katkeroinen. Erinomainen juotavuus ja runsasmaltainen, hieman karamellisoitunut sekä hennon hedelmäinen maku. Tyylinsä valioyksilö - ei auta muu kuin läiskäistä kiitettävä arvosana!

Yhteenveto

Runsasmaltainen, tasapainoinen, juotava
ARVOSANA: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.