Olutarvio: Saku Antvärk IPA

0 kommenttia
 

Saku Antvärk IPA

Panimo: Saku Õlletehas
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 6,0%
Saatavuus: Alko (2,09€ / 0,33l)

Saku Antvärk IPA on tätä nykyä Alkon halvin IPA. Aiemmin titteliä piti hallussaan Saimaan American IPA, joka on kautta linjan haukuttu surkeaksi, mitä se tietysti onkin. Tästä Viron suurimman panimon IPAsta on vaikea löytää kunnon tietoa, sillä panimon nettisivut eivät olutta enää tunne. Sivuilla komeilee Antvärk Citra IPA, joka on sinkkuhumaloitu Citralla. Antvärk IPAssa on sama vahvuus, 6,0%. Alko on mitannut katkeruudeksi 52 EBU.

Virossa 24 kpl salkku maksaa 17,99€. Alkon hinta vastaavalle satsille olisi 50,16€. Tölkin pohjassa on kaksi päivämäärää. 250518, joka lienee siis parasta ennen ja 300517, joka voisi olla tölkityspäivä. Jos näin on, niin mitenkään tuoreeksi olutta ei voi enää kehua. 



Lasiin kaatuu hieman utuista, miltei kirkasta oranssihtavan kuparista olutta, joka vaahtoaa mukavasti. Tuoksussa on keksimäistä maltaisuutta ja aprikoosimaista sekä sosemaisen sokerista hedelmäisyyttä. Sinänsä hyvä raikkaus, ei mitään epämiellyttävää tunkkaisuutta. Hedelmäisyys on jotenkin hieman marmeladimaista ja tuo mieleen Fuller'sin talon tutun aromin. Yllätyin - tuoksu on hyvä! Makukin toimii. Kohtalaisen runsaasti hillomaista tai hedelmäsosemaista makeutta. Aprikoosi lähinnä mieleen tulee ja sokeroidut kuivatut hedelmät. Katkero on keskivertoa ja ehkä makeuteen peilaten hieman turhan kesyäkin. Koko kansan IPA on tietysti ollut tavoitteena. Jälkimaussa on yrttimäistä katkeruutta ja brittihumalat mieleen tuovaa puumaisuutta. IPAmainen hedelmäisyys ja erityisesti kuivahumaloinnin aromaattisuus tästä puuttuu ja niinpä kokonaisuus muistuttaakin mielestäni enemmän jotain hybridiä bitterin ja english strong alen välimaastosta. Fuller's tulee taas mieleen. Hemmetti. Alusta loppuun miellyttävä olut. Ei ole häiritsevää tunkkaisuutta tai muutakaan virhettä. Käyn sisäistä taistelua maistelun aikana. Pohdin onko tämä oikeasti hyvää, onko tässä jotain vikaa, mitä en nyt huomaa - mutta ei, joudun nöyrtymään. Ennakko-odotukseni olivat jossain aivan muualla. Olin valmis haukkumaan tuotteen kuraksi. Jos jenkki-IPAsta puhutaan niin tyylinmukainen tämä ei mielestäni ole, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö olut voisi olla hyvä - ja hyvä olut tämä mielestäni on. Hinta-laatusuhde Alkon hinnalla hyvä, Viron hinnalla erinomainen.

Yhteenveto

Onnistunut, mielestäni brittityylinen olut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.