Olutarvio: Victory Golden Monkey

1 kommenttia
 

Victory Golden Monkey

Panimo: Victory Brewing, Yhdysvallat
Oluttyyli: Tripel
Alkoholipitoisuus: 9,5%
Saatavuus: Alko (5,65€ / 0,355l)

Alkon vakiovalikoimasta löytyvä Victory Golden Monkey on tyyliltään tripel. Panimo kertoo oluessa käytetyn tuontimaltaita ja eurooppalaisia humalia sekä aitoa belgityylistä hiivakantaa. Olut on maustettu korianterilla. Pullon päiväys on 23/02/2017 eli ikää oluella on nyt ilmeisesti noin puoli vuotta. Victory Brewing on 10 miljoonan litran vuosituotannollaan vain hieman isompi kuin Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, joten jenkeistä rahdattuna pullohinnan vielä Alkon hyllyllä pystyy jotenkin järkisyin perustelemaan ja täten ostopäätöksen tekemään.



Utuisen oranssihtava väri ja runsas pitsikäs vaahto. Tuoksussa on selkeää korianterista mausteisuutta, aprikoosimaisia ja appelsiinimaisia vivahteita ja belgihiivan mausteista, hieman päärynänkuorimaista esterisyyttä. Voimakas ja monivivahteinen tuoksu, jossa myös vahvuuteen nähden hyvin raikkautta. Maku on myös jykevä - makeahko mallaspohja saa tasapainotusta hiivan ja korianterin happamammasta mausteisuudesta ja lopussa keskirunsas katkeruus putsaa loputkin makeudet suusta, jättäen kuitenkin miellyttävän ja raikkaan hedelmäisyyden jälkimakuun yhdessä mausteisuuden kanssa. Runsas suutuntuma, hieman makeutta, nektaariinimaista hedelmää ja tyylikäs raikas lopetus. Alkoholikin on piilossa, joten eipä tästä oikein negatiivista sanottavaa pysty keksimään. Erinomainen tripel ja nimenomaan belgityylisesti, ilman mitään jenkkihapatusta.

Yhteenveto

Erinomainen belgityylinen tripel
ARVOSANA: 9+

1 kommentti:

  1. Tätä olutta vähän pelkäsin, kun Victory Brewing ei ole mulle vielä aiemmin pettymyksiä tuottanut...
    Mutta voihan Justuksen kettu, kun ovat onnistuneet tossa belgi-viban haeskelussa! Täähän on belgimpi, kuin moni belgialainen! tai sit muuten vaan maukkaampi...saattaa olla toki ihmetyksenkinkin syytä, mutta onnistunut, maistuva tuotos anyways! Kiitoksia vielä ihan nappiin menneestä arviosta!

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.