Olutarvio: Saimaa Blonde Ale

3 kommenttia
 

Saimaa Blonde Ale

Panimo: Saimaan Juomatehdas, Suomi (Mikkeli)
Oluttyyli: Blond Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Maitokaupat (arvioitu yksilö saatu panimolta)

Nyt maistossa aiemmin arvioidun Saimaa Vaalea Lagerin "pintahiivaveli". Tässäkin humalina jenkkilajikkeita - Chinook, Cascade, Columbus ja Amarillo. Katkeruutta kuitenkin vain maltilliset 16 EBUa.  Maltaina panimon infosheetin mukaan, Pale Ale, Vehnämallas ja Care Pale -mallas. Viimeksi mainittu on tietysti Cara Pale, joten jälleen on pikkuvirhettä spekseissä.



Kirkas kullankeltainen olut, jonka vaahto on ilmava ja jättää runsaasti pitsikuviota lasin reunoille. Tuoksu on melko neutraali, siinä on hieman raikasta jenkkihumalaa - sitruksisuutta ja trooppisempaa kypsän pehmeää hedelmäisyyttäkin. Ei kovin voimakkaasti, mutta on kuitenkin. Maku jatkaa samaa rataa, neutraali hiivaisuus, neutraali kevyt maltaisuus ja kevyesti humalan aromikkuutta. Kokonaisuus on kuitenkin raikas ja puhdaspiirteinen, joten siinä mielessä olut on onnistunut. Joitakin aiemmin arvioituja saimaalaisia piinannutta metallisuutta ei tässä ole. Suutuntuma on kevyt ja pirteän hiilihappoinen. Ihan jees!

Yhteenveto

Kepeä ja raikas blonde
ARVOSANA: 8-

3 kommenttia:

  1. 2,29 oli hinta paikallisessa Prismassa.
    Loistava hintalaatusuhde.Tulee taatusti ostettua kun kelit lämpenevät.

    VastaaPoista
  2. Erinomaisen raikas kesä/kevät olut! Eipä kai maitokauppa oluelta nyt mitään maailmaa mullistavaa voi odottakaan..Kiitti loistavasta olut blogista, kippis!
    http://thesoulofwine.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.