Olutarvio: Hiisi / Rekola Kaksi Kotia Kuuma Kurpitsa

0 kommenttia
 

Kaksi Kotia Kuuma Kurpitsa

Panimo: Panimo Hiisi & Rekolan Panimo yhteistyöolut
Oluttyyli: Aromatisoitu olut (chiliolut)
Alkoholipitoisuus: 4,4%
Saatavuus: Ostopaikka Ruokapuoti Lumo, Rauma

Jyväskyläläinen Panimo Hiisi ja parhaillaan Fiskarsiin muuttava Rekolan Panimo ovat jatkaneet yhteistyötään. Alkukesästä 2013 panimot valmistivat Kaksi Kotia yhteistyöoluen Rekolan Panimolla, silloin kyseessä oli tyrnillä maustettu 6,3% Belgi-IPA. Tästä Belgi-IPAsta on valmistettu myös maitokauppoihin sopiva 4,5% versio. Vahvempaa versiota pääsin maistamaan Helsingin SOPP:ssa viime kesänä ja tykkäsin kyllä - tyrni puraisi siinä juuri sopivasti.

Tämän uudemman yhteistyöoluen, Kaksi Kotia Kuuman Kurpitsan, twisti on suomalainen pientuotettu chili. Chilin on kasvattanut Fatalii Gourmet ja lajike on Aji Fantasy, joka on ensimmäinen Suomessa kaupallisesti kasvatettu chililajike. Oikeastaan tämä on siis kolmen pientuottajan yhteistyön tulos, huikeaa! Chilioluita olen aiemminkin maistanut kotiolutvalmistajien toimesta, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen maistamani kaupallinen tekele. Olut on valmistettu lokakuussa.



Utuinen, tummahkon kuparinen ja vaahdoltaan keskiverto olut. Tuoksu on jännä. Siinä on paprikamaista chiliä, joka nousee aromaattisen humaloinnin tavoin lasista lähes tuulahduksena nenään. Myös makeahkoa maltaisuutta ja hedelmäsosemaista fruktoosia. Chili on kuitenkin selkeästi pinnalla. Epäilin jo, ettei maussa olisikaan tulista puraisua, mutta se tuleekin jännästi esiin vasta nielaisun jälkeen. Muuten maku on paprikaisen mausteinen, keskivaiheilla on sellaista kebabista löytyvää jalapenoa, mutta ilman poltetta. Jonkinlainen pale alen mallasrunko ilmeisesti, mutta ei sitä paljoa chilimäisyyden alta makuun tule. Tulisuus on loppupeleissä melko kevyttä, mikä on ihan hyvä, sillä nyt se pysyy miellyttävällä tasolla ja olutta on mukava siemailla. Asettuu pitkälti sinne kuriositeettilokeroon, mutta kokonaisuutena ihan jees.

Yhteenveto

Toimiva chiliolut chilin ystäville
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.