Olutarvio: Hiisi Lutakko IPA

2 kommenttia
 

Lutakko IPA

Panimo: Panimo Hiisi, Suomi (Jyväskylä)
Oluttyyli: India Pale Ale
Alkoholipitoisuus: 4,5%
Saatavuus: Tanssisali Lutakko ja Lutakon K-Supermarket

Olutta tehdessä maistuu olut - kuten monessa muussakin yhteydessä. Laitoin viime lauantaina vahvaa belgityylistä olutta kotona tulemaan ja siinä humalia punnitessa ja nuuhkiessa tuli sellainen olo, että nyt olisi oiva hetki korkata ennen joulua Hiisi Panimon Tatulta saamani Lutakko IPA. Ilmaispullo siis, eli täysin puolueellinen arvio tässä olkaatten hyvä. Olutta ei Jyväskylän ulkopuolelta taida saada, mutta jos ei muuta, niin on tässä ainakin vankka näyte Hiisi Panimon osaamisesta.



Hieman utuinen, oranssihtavan kultainen olut. IPA-lasiin muodostuu taas taianomaisesti kestävä vaahto. Tuoksu on neulasmainen, terävän ja iskevän humalainen. Sitruksista huumaa, greippistä vetoa ja ripaus eksotiikkaakin. Maltaisuuteen ei tarvitse edes yrittää kiinnittää huomiota, humalashow! Maku on hyvä ja kevyehkö suutuntuma erittäin liukas. Uppoaa vaivatta. Tässä on nyt samaa fiilistä kuin Keisari 66:ssa aivan tuoreeltaan - hyvä, terävä humalointi ja katkeruus, unohtamatta pirteän sitruksista aromikkuutta. Toimii!

Yhteenveto

Raikas ja maukas
ARVOSANA: 8

2 kommenttia:

  1. Olut maistuu aina paremmalta tuopista kuin maljakosta. (isä opetti)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuo Spiegelaun IPA-lasi näyttää vähän jatketulta munakupilta tai miksei myös maljakolta, mutta on se käytössä oivallinen olutlasi. Sopii käteenkin kuin nakutettu.

      Poista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.