Olutarvio: Stadin Savuruis Portteri

1 kommenttia
 

Savuruis Portteri

Panimo: Stadin Panimo, Suomi (Helsinki)
Oluttyyli: Portteri / Savuolut
Alkoholipitoisuus: 6,5%
Saatavuus: Alko (5,03€ / 0,33l)

Stadin Panimon viimeisin uutuus Alkon hyllyllä on tämä Savuruis Portteri. Kyllä, siinä on ihan oikeasti välilyönti. Tässä on nimensä mukaisesti siis savumallasta, ruismallasta ja lisäksi vielä ohra, vehnä- ja kauramaltaitakin. Neljän viljan olutta, no mikä ettei! Tämä on ilmeisesti tehty samalla reseptillä kuin aiemmin julkaistu Palokka-sarjan olut. Stadin Panimon tilannehan on sikäli surkea, että viimeisimmän korviini kantautuneen tiedon mukaan heiltä on menossa vuokratut toimitilat alta, sillä Helsingin Kalasatamassa sijaitseva vanha rakennus puretaan syksyllä.  Uusia toimitiloja on ilmeisesti etsitty, mutta vielä ei ole ainakaan uutisoitu niiden löytymisestä. Todella sääli on, mikäli StaPa joutuu lopettamaan, kyseessä kun on aivan ykkösluokan panimo. Toivottavasti tämä Savuruis Portteri ei kuitenkaan jäisi StaPan joutsenlauluksi Alkon hyllyillä, sillä tällä kertaa on todettava, että ei oikein natsannut omaan makuuni. Monet muut vaikuttavat tästä kyllä tykänneen, joten suosittelen kokeilemaan, mikäli speksit miellyttävät.



Tummanruskea, valoa vasten punertava ja hyvin maltillisesti vaahtoava olut. Tuoksu on odotetusti savuinen ja myös ruista on tuntuvasti mukana karamellisen mallaspohjan sivussa. Lisäksi tuoksu on yllättävästi hieman omenaisen hedelmäinen, ja joukossa on hieman vihannesmaista aromiakin. Maku on tuoksun tapaan savuinen, hieman ruisleipäinen ja lisäksi myös karamellimaltainen. Loppupuolella havuja, katajaa ja karkeaa vihannesmaisuutta. Kokonaisuus ei nyt oikein natsaa ja itseasiassa olut vaikuttaa hieman epäpuhtaalta - tuoksun omenaisuuksineen ja kaikkineen. Suutuntuma on keskitäyteläinen, hieman keskivertoa maltillisemman hiilihappoinen ja jokseenkin karkea nautittava siis. Ei natsaa, hyviä yksittäisiä komponentteja, mutta kokonaisuus ei toimi  - ehkä huono pullo?

Yhteenveto

Lupaavat speksit - mutta hieman epäonnistunut lopputulos
ARVOSANA: 7

1 kommentti:

  1. Jos oli huono pullo, niin mulle on osunut toinen samanlainen. Juuri kuvailemasi omenaisuus ja vihannesmainen aromi häiritsee. Lisäksi turhan vetinen omaan makuun, tuhti tervaisuus kaipaisi tuhdimpaa runkoa.

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.